Nyheter 2018-12-20T09:33:42+00:00

NYHETER

Övertagande av Chuck utrustning för Kronhjul.

Tillsammans med kund gjordes övertagande test av chuck utrustningen. En 5 backs chuck med nedåtdragande backar.  Det är inte alla företag inom chuck segmentet som gör detta. Men Stiefelmayer och vi på GL Maskin & Verktyg, vill säkerställa att allt fungerar så som kunden förväntar sig att det ska göra. Skulle det finnas några oklarheter är det alltid lättare att justera dessa före leveransen sker till kunden. Även detta övertagande, sista arbetsveckan i december föll väl ut, och utrustningen är nu på väg till kunden.

Nu vill vi passa på att tacka alla våra kunder och partners för 2018 och önska alla en fridfull jul och ett gått nytt år.

Vi på GL Maskin & Verktyg gör vårt bästa för att under 2019 vara er industripartnern inom svensk Verkstadsindustri för verktyg, kompetens och service.

Har du missat vårt nyhetsbrev så kan du ta del av det här!

NYHETER

Under 2018 rekommenderar vi er att besöka ELMIA i Jönköping den 15:e till 18:e Maj och en av Europas förmodligen bästa mässa AMB i Stuttgart den 18:e till 22:a September. Båda mässorna kommer att bli väldigt intressanta med många nyheter.

Vi på GL Maskin & Verktyg gör vårt bästa för att under 2018 vara er industripartnern inom svensk Verkstadsindustri för verktyg, kompetens och service.

Har du missat vårt nyhetsbrev så kan du ta del av det här!

Full fart efter semestern!

En underbar sommar med rekord temperaturer börjar lida mot sitt slut.

Vi på GL Maskin & Verktyg har startar hösten med installation av en STIEFELMAYER WHF 650/3 chuck för hårdsvarvning av kronhjul.

Chucken är utrustad med bl.a automatisk växling av anslag som aktiveras med en dubbelkolvcylinder, luftövertryck som skydd mot smuts intrång, snabbväxling av backar och även 6 st riktbara spolmunstycken för kylvätska.    

ELMIA 2018.

Efter ett par roliga och hektiska dagar i Jönköping vill vi tacka er alla som kom och besökte vår monter!

Vi uppskattar verkligen att ni tog er tid att besöka oss.  

ORTLIEB UltraPE när precision möter effektivitet

Ultra-exakt uppspänning teknik

De ökade kraven och allt snävare toleranser avgöra framtiden för produktionstekniken. För de högt ställda kraven har Ortlieb utvecklat den nya, ultra-precision chucken UltraPE. UltraPE grundas på Ortlieb spännhyls teknik och ger minima ställtider och driftstopp. Ultra PE är från grunden ett nytt snabbväxlings koncept, som uppfyller alla kraven med egenskaper av hög precision.

För branscher såsom fordon, medicin, eller i flyg och rymdteknik är Ultra PE det ultimata.

Kombinerar produktivitet med precision

Med en rundgång och repeterbarhet inom +- 0,004 mm, och snabbväxling av spännhylsan under 10 sekunder stänger UltraPE gapet mellan precision och produktivitet. Den smarta bajonettfattning som håller spännhylsan sker fväxlingen utan ytterligare hjälpmedel i maskinen. Detta reducerar stilleståndstiden kraftigt, och ökar maskinens tillgänglighet.

Du kan också dra nytta av den unika kombinationen av precision och know-how från Ortlieb.

Kompaktare och lättare, den nya Spannax SlimLine från Ortlieb

Vem har inte hört talas om problem med störande kanter och platsbrist i svarvarnas arbetsområdet?

Detta gäller särskilt vid användning av drivna verktyg.

Ortlieb har nu släppt sin nya version av SPANNAX hylschuck. Både diameter och längder har minskas ytterligare. Dessutom har vikten reducerats avsevärt.

En hylschuck i storlek 65 med kk6 kona väger endast 4,7 kg, och detta utan användning av viktbesparande material.

Er maskinen kommer att tacka dig för detta,med en längre livslängd tack vare mindre belastning på maskinspindeln.

Kontakta oss för mer information om SlimLine ® SPANNAX från ORTLIEB